Wat is schadesturing?

Veel verzekeraars willen graag dat je je auto laat repareren bij een schadeherstelbedrijf waar zij een (prijs) afspraak mee hebben. Ze sturen je naar hun contractuele partner. De door de verzekeraars gemaakte afspraken dwingen de schadebedrijven haast om je schade zo goedkoop mogelijk te repareren. tegen jou zeggen ze dat je een lager eigen risico hebt, gratis vervangend vervoer, reparatiekwaliteit en dat de betaling van de schade vooruitbetaald wordt. Onterecht, want jouw lokale zelfstandige schadebedrijf biedt vaak dezelfde service, kwaliteit en diensten. Soms zelfs beter, door "eerlijk" schadeherstel!

Een schadeherstelbedrijf in de de schadesturing is duidelijk te herkennen door het logo van de verzekeraar in zijn reclameuitingen. De verzekeraar is hier op de opdrachtgever. Dit hoeft niet in jouw belang te zijn, omdat de opdrachtgever dan uiteindelijk bepaald hoe jouw auto hersteld wordt.

Zo wordt je schade eventueel goedkoper gerepareerd:

  • Metallic kleuren niet uitspuiten: mogelijk kleurverschil.
  • Onderdelen niet demonteren voor het spuiten.
  • Gebruik maken van niet-originele merkonderdelen.
  • Plaatwerkdelen die eigenlijk vervangen moeten worden, toch uitdeuken en plamuren.
  • Koplamp en bumpers repareren in plaats van vervangen.
  • Geen orginele ruit, en de verlijming niet volgens fabrieksvoorschrift.Los van deze manieren van goedkoop schadeherstel, werken de meeste van deze schadeherstelbedrijven voor de laagste uurtarieven. De kwaliteit staat gewoon onder druk. Door deze maatregelen is het zeer de vraag of je de schade naar behoren gerepareerd wordt. Dit betekend dat de kwaliteit en veiligheid in sommige gevallen niet gewaarborgd kunnen worden. Als eigenaar van de auto zie jij het verschil misschien niet direct, maar de vakman of garage waar je later je auto in wilt ruilen ziet het wel. Met een lagere inruilprijs, dus waardeverlies als gevolg.

Autoschade de Autowijk zorgt ervoor dat uw schade op een professionele manier wordt gerepareerd, neem direct contact met ons op!

Of meldt uw schade online via ons online schadeformulier, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Autoschade? Meldt dit online!

Stuur het schadeformulier direct naar ons toe

 
Download hier het Europees schadeformulier

LAAT U NIET STUREN, U KIEST ZELF!!

 

Wat kan ik hier tegen doen?

Neem bij schade direct contact op met JIJBEPAALT.NL. Eén telefoontje is genoeg: je schade wordt eerlijk en vakkundig hersteld bij de onafhankelijke reparateur van jouw keuze. Een schadebedrijf dat het keurmerk van JIJBEPAALT.NL heeft, geeft aan onafhankelijk te zijn en niet mee te doen aan schadesturing door verzekeraars. Hier ben jij de klant!

Heb je vragen over je autoverzekering, polisvoorwaarden of over het uitgevoerde schadeherstel, neem dan vrijblijvend contact op via: info@jijbepaalt.nl of 0900-0988 (€ 0,70 per gesprek).

In principe heb je dan de verkeerde verzekering afgesloten!

Overleg met het onafhankelijke (JIJBEPAALT) schadebedrijf, je garage of JIJBEPAALT.NL. Meestal is er een prima passende oplossing te vinden. Het is wel verstandig om je autopolis vervolgens over te sluiten naar een nieuwe autopolis met vrije reparateurkeuze zonder sancties! Informatie hierover vind je op JIJBEPAALT.NL onder autoverzekeringen.

Als de schade verhaalbaar is, dan speelt dit probleem niet. Je dient namelijk 100% schadeloos gesteld te worden. Jij bepaalt zelf waar jouw auto laat herstellen. Laat je dus niet sturen door jouw verzekeraar of foutief inlichten.

Kleinere eigen risico's zijn nooit een probleem. Jouw eigen (JIBEPAALT) schadehersteller kan je meestal met hetzelfde eigen risico helpen. Er is altijd wel een passende oplossing te vinden.

"Op het moment van autoschade kom je
er pas achter hoe je daadwerkelijk verzekerd bent"


Kan ik vertrouwen op de informatie van mijn verzekeraar?

Als je schade aan je auto hebt, sturen verzekeraars bij voorkeur van jouw auto naar een schadeherstelbedrijf waar zij een contract mee hebben afgesloten. Het komt zelfs voor dat verzekeraars je vertellen dat als je met een verhaalschade naar je eigen schadebedrijf gaat, je een (verhoogd) eigen risico hebt. Dat is onzin! Bij een schade waaraan je geen schuld hebt, mits 100% verhaalbaar, geldt voor jou geen eigen risico.

Waar kan ik me dan het beste verzekeren?

Zorg in ieder geval dat je een autoverzekering afsluit met vrije reparateurkeuze, zodat je bij schade zelf bepaalt wie je auto gaat herstellen. Kies daarbij voor het eigen risico dat bij jouw situatie past Jouw eigen garage of reparateur kan je van advies voorzien. Dan kom je bij schade herstel niet voor verassingen zoals schadesturing en snacties te staan.

Waar vind ik onafhankelijke en betrouwbare informatie over autoverzekeringen en schadeherstel?

Ga naar www.jijbepaalt.nl. Hier word je continue op de hoogte gehouden van actuele aandachtspunten op het gebied van autoverzekeringen en schadeherstel. 


 

Wees verstandig!

"Zorg dat je een autoverzekering afsluit
met vrije reparateurkeuze zonder sancties."